Es lliuren els premis literaris 2015 de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Dijous 7 de maig, a les 19.30 h, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis literaris de 2015, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. 

L’acte va tenir lloc a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès, i van ser-hi presents la Sra. Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, la Sra. Montse Montiel, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola, i el Dr. Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

La guanyadora del XXI Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» ha estat Sònia Parella Rubio, amb l’obra «Baraka: La forja d’un destí», presentada amb el pseudònim d'«Eneas». El XX Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» l’ha guanyat Glòria Coll Domingo, amb l’obra «Territori inhabitable», presentada amb el pseudònim d'«Utrecht». El VI Premi de Narrativa breu per a joves autors/es «Caterina Albert» l’ha guanyat Azucena Moya Morcillo, amb l’obra «L’home del barret», que es va presentar amb el pseudònim d'«Això no és pas una pipa» i el XXXII Premi de Poesia «Divendres Culturals» l’ha guanyat Francisco Javier Castrillo Salvador, amb l’obra «Desescombro», que es va presentar amb el pseudònim de «Quirce». 

Un any més els autors han pogut presentar les seves obres en format electrònic i a través d’una nova pàgina web bilingüe (català i castellà). 

Enguany, en total s’han presentat 18 novel·les al premi «Valldaura-Memorial Pere Calders», 76 llibres de poemes al premi «Miquel Martí i Pol», 53 obres de narrativa breu al premi «Caterina Albert» i 139 llibres de poesia al premi «Divendres Culturals». 

La cerimònia, presentada per Ricard Gàzquez, filòleg i responsable de l'Aula de Teatre de la UAB, va ser amenitzada amb una actuació a càrrec de membres de l’Aula de Teatre i del quartet d'Orquestra de la UAB.