Es lliuren els premis literaris 2017 de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Ahir, dijous 4 de maig, a les 18 h, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis literaris del 2017, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. 

L’acte va celebrar-se a la Sala Teatre de la UAB, que va acollir a 62 persones, i van ser-hi presents Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB; Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès, i Elvi Vila, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. 

El guanyador del XXIII Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» és Gabriel Martínez, amb l’obra El foraster del congost, presentada amb el pseudònim d’«Arnau Mir». El XXII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» l’ha guanyat Joan Calsina, amb l’obra Entre tu i jo, nosaltres, presentada amb el pseudònim de «Harry Haller», i el VIII Premi de Narrativa breu per a joves autors/es «Caterina Albert» l’ha guanyat Martí Romaní, amb l’obra L’hora de la mort, que es va presentar amb el pseudònim de «Farigola». 

D’entre el total d’obres que optaven al concurs (93), s’han presentat 17 novel·les al premi «Valldaura-Memorial Pere Calders», 42 llibres de poemes al premi «Miquel Martí i Pol» i 34 obres de narrativa breu al premi «Caterina Albert». 

La cerimònia, presentada per Pol Corredoira, actual alumne de Periodisme de la UAB i col·laborador de la UAB Ràdio, va retre homenatge al poeta i dramaturg Miguel Hernández i va ser amenitzada amb un recital poètic musicat a càrrec del quartet Pasquines, grup guanyador de la darrera edició de l’Autònoma Actua de la UAB.

[Fotografia (d'esquerra a dreta): Carles Escolà, Martí Romaní, Elvi Vila, Gabriel Martínez, Joan Calsina i Carlos Sánchez]