Es presenten els llibres dels premis literaris 2016

Ahir, dijous 23 de novembre, es va celebrar l’acte de presentació dels llibres guanyadors dels premis literaris de 2016, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Els autors i les obres guardonades, que ja van ser anunciats en l’acte de lliurament de premis del mes de maig passat, són: 

  • Núria Broquetas, Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2016, amb l’obra El llagut de foc 
  • David Yeste, Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» de 2016, amb l’obra 24 Vintervariationer 
  • Vera Sanahuja, Premi de Narrativa Breu «Caterina Albert» de 2016, amb l’obra La mare i el monstre

 

Un any més, les obres han estat editades i publicades pel Servei de Publicacions de la UAB en format paper i electrònic, exceptuant-ne el relat breu, del qual s’ha publicat el llibre electrònic d’accés gratuït. 

La cita cultural va transcórrer al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès (MAC-Can Domènech), en un acte conduït per Rut Martínez Ribot i en què van ser-hi presents els autors guardonats, el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Helena Solà. 

L’acte es va obrir pas amb l’anunciament de les bases de la nova convocatòria dels premis literaris per al 2017, el període d’inscripcions de la qual s’iniciarà el 12 de desembre a través de la pàgina web habilitada per al certamen literari: http://premis-literaris.uab.cat 

A la mitja part, la trobada es va amenitzar amb el recital musical “Paraules d’avui” a càrrec de Mariona Casanova (veu) i Emili Cuenca (guitarra), i en homenatge al vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’escriptora Montserrat Roig. L’acte va concloure amb el lliurament dels Premis Nit Lab-MAC «Tancats al museu» de 2016, organitzats per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.