La UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola donen a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris en una edició en què gairebé s'ha doblat la participació

Premis 2018

Josep Domingo Ferrer, en novel·la, Josep Plana Aspachs, en poesia, i Borja Díaz Barea, en narrativa breu, són els guanyadors d'uns premis en què han participat 162 obres, un 74 % més que l'edició passada. 

El dijous 10 de maig, a les 18 h, es va celebrar l'acte de lliurament dels premis literaris de 2018, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L'entrega de premis va tenir lloc a la Sala Teatre de la UAB, que va acollir unes 40 persones. 

El guanyador del XXIV Premi de Novel·la "Valldaura-Memorial Pere Calders" és Josep Domingo Ferrer, de Vilanova i la Geltrú, amb l'obra Tot passa i tot torna, presentada amb el pseudònim "Magí Vallbona". El XXIII Premi de Poesia "Miquel Martí i Pol" l'ha guanyat Josep Plana Aspachs, de Barcelona, amb l'obra De l'univers estant i una mica més enllà, presentada amb el pseudònim de "Marc Munté", i el IX Premi de Narrativa breu per a joves "Caterina Albert" l'ha guanyat Borja Díaz Barea, de Molins de Rei, amb l'obra El tercer desig, que es va presentar amb el pseudònim d'"Old-fashioned". 

Comparant les dues edicions, el 2017 es van presentar 93 obres i en aquesta edició se n'han presentat 162, la qual cosa representa un augment del 74,19 % de participació. 

El jurat en la modalitat de novel·la ha estat format per Anna Salgot, Jordi Gol, Jordi Jordana, Maria Victòria Lovaina i Marta Estella; en la de poesia, per David Jou, Jessica Jaques, Jordi Julià, Josep Gerona i Pere Ballart; i en la de narrativa breu, per Josep Lluís Negreira, Josep Maria Riera, Marutxi Beaumont, Montse Guillén i Xusa Serra. 

A la cerimònia, emmarcada dins el cicle d'activitats del 50è aniversari de la UAB, hi van assistir l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, Elvi Vila. El presentador va ser Víctor Collell, alumne de Periodisme de la UAB. Per amenitzar la vetllada hi va haver l'actuació del pianista i compositor cerdanyolenc Jesús Acebedo, exalumne de la UAB.