Es donen a conèixer els guanyadors de l’edició 2020 dels Premis Literaris de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona

  • Arià Paco Abenoza, Albert Gavaldà Irujo i Anna Mateus Alamon han estat els guanyadors i la guanyadora dels premis d’enguany en les modalitats de novel·la, poesia i narrativa breu respectivament

 

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona han donat a conèixer avui els guanyadors dels premis literaris de 2020: Arià Paco Abenoza amb l’obra Mentir a les mosques, presentada amb el pseudònim “Senyor Esvoranc”, ha estat el guanyador del XXVI premi de novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros. Albert Gavaldà Irujo, amb l’obra Si l'oblit no em falla,presentada amb el pseudònim “Bernat Balterra”, és el guanyador del XXV premi de poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros; i Anna Mateus Alamon amb l’obra L'Etna seu,presentada amb el pseudònim “Ulls de color de mel”, és la guanyadora del XI premi de narrativa breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros.                                                                                                          

En aquesta edició la participació en els premis s’ha mantingut en uns nivells molt elevats, s’han presentat un total de 132 obres, i d’aquestes 129 han estat admeses a concurs mentre que tres han quedat excloses per no complir les bases dels premis. Dels originals admesos 40 han participat al premi de novel·la, 64 al de poesia i 25 al de narrativa breu. 

 

Les entitats organitzadores han fet un important esforç per poder fer públics els resultats en la data prevista a través del web oficial dels premis. Malgrat les dificultats de l’actual situació de confinament derivada de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, però l’acte de lliurament programat per aquesta mateixa tarda ja es va haver d’ajornar fa algunes setmanes.

 

La intenció dels organitzadors és celebrar el lliurament dels premis el proper mes de novembre, sempre que es normalitzi la situació sanitària, en una data que s’anunciarà oportunament, juntament amb l’acte de presentació dels llibres de les obres guanyadores, que seran publicats pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona dins la seva col·lecció Gabriel Ferrater.

 

Els organitzadors volen agrair a tots els participants que han presentat les seves obres als premis la seva col·laboració, i la seva comprensió davant el desenvolupament dels esdeveniments.

 

Fotografia (d'esquerra a dreta): Anna Mateus Alamon, Albert Gavaldà Irujo i Arià Paco Abenoza.