Es donen a conèixer els guanyadors dels premis literaris de 2014

Lliurament premis literaris 2014

El dijous 8 de maig, a les 19,30 hores, s'ha celebrat l’acte de lliurament dels premis literaris de 2014, organitzats per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El guanyador del XX Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» ha estat Francesc Xavier Torrents González, amb l'obra La memòria del cor, el XIX Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» l'ha guanyat Manuel Roig Abad, amb l'obra Atac de temps, el V Premi de Narrativa Breu «Caterina Albert» l'ha guanyat Arturo Padilla de Juan, amb l'obra Somriures davant l'aparador i per últim el guanyador del XXXI Premi de Poesia «Divendres Culturals» ha estat Dario Frías Paredes, amb l'obra La dimensión de lo invisible.

L'acte, presentat i amenitzat pel grup De Mortimers, ha tingut lloc al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC)-Can Domènech i ha comptat amb la presència de la Sra. Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, la Sra. Montserrat Montiel, tinenta d’alcaldia i regidora de Cultura de Cerdanyola, i el Dr. Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Un any més tots els premis han comptat amb una elevada participació que mostra la seva forta consolidació en l'àmbit cultural de la llengua catalana. En total enguany s’han presentat 48 novel·les al premi «Valldaura-Memorial Pere Calders», 77 llibres de poemes al premi «Miquel Martí i Pol», 37 relats breus al premi «Caterina Albert» i 165 obres al premi «Divendres Culturals», que admet obres en català i castellà, i que ha rebut originals fins i tot des d'alguns països d'Amèrica llatina. Aquesta notable participació ha estat sens dubte afavorida per la possibilitat de presentar les obres en format electrònic de forma senzilla a través d'un formulari web.