Acte de lliurament de premis 2024

Acte de lliurament de premis 2024

cartell acte lliurament premis 2024

Cent noranta-dues obres han estat acceptades en el concurs de narrativa breu, poesia i novel·la d'enguany. La decisió del jurat es donarà a conèixer el pròxim 28 de maig.

La participació en els premis literaris d'aquest any ha augmentat en un nivell molt alt. El termini d'inscripcions es va tancar el mes de febrer passat i s'hi han presentat un total de 192 obres originals, dels quals 82 al premi de novel·la, 85 al de poesia i 25 al de narrativa breu. Aquestes xifres son les més elevades des que, el 2002, els organitzadors -el consistori i la universitat- van decidir fusionar els seus respectius concursos i iniciar la seva convocatòria conjuntament.

Aquest any, s'atorguen el XV Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros; el XXIX Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros; i el XXX Premi de Novel·la «Valldaura –Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros.

Actualment, els membres dels jurats de cada guardó estan revisant les obres i el seu veredicte es donarà a conèixer el 28 de maig, a les 16h, en l’acte de lliurament de premis que se celebrarà a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. A l'esdeveniment, per part de la universitat, hi participaran: Javier Lafuente Sancho, Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Rosa María Sebastián, Vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB; i Margarita Freixas i Alás, Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Pel que fa al consistori, en l’acte hi participaran: Carlos Cordón, Alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; i David González Chanca, Regidor de Cultura, Comunicació i EMD de Bellaterra de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L’acte s’enregistrarà i es podrà seguir en directe, a través del Canal de YouTube de la UAB.

Homenatges a Àngel Guimerà i a Maria-Mercè Marçal

L'organització dels premis vol retre homenatge en aquesta edició a Àngel Guimerà (1845-1924), el dramaturg català que ha gaudit de major projecció internacional i un dels grans poetes del segle XIX català, coincidint amb el centenari de la seva mort i la commemoració de l’Any Guimerà per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. De fet, l'Ajuntament de Cerdanyola ja va fer homenatge als 100 anys de la mort d'Àngel Guimerà a la 23a Marató de lectura, que va organitzar el passat 23 d'abril per Sant Jordi. En aquesta línia, els assistents a l’acte de lliurament de premis podran gaudir d’una actuació dedicada a l’obra de Guimerà, i de la mà del Cor de Cambra de la UAB dirigit per Poire Vallvé.

Per altra banda, el lliurament també reconeixerà l’obra de la poeta i activista feminista, Maria-Mercè Marçal (1952-1998), a través del recital poètic Marçal sentida, que anirà a càrrec de Sofia Oliva Sabater i Laia Solé Moreno, investigadora predoctoral en Filologia Grega a la UAB i estudiant de Belles Arts a la UB, respectivament.

Etiquetes